Ce fac cu viata mea profesionala?

Inscrierile pentru aceasta intalnire s-au incheiat. Te asteptam sa te inscrii la urmatoarea intalnire Femei care inspira:
1. Cum imi recapat starea de bine din punct de vedere fizic si emotional? | Data & ora: 10 noiembrie 2021, 21:00

Data & ora: 03 noiembrie 2021, 21:00
Speaker: Anamaria Ciuhuta

Transformarea este, cu siguranta, cuvantul de baza in viata unei mame in primele 1000 de zile de viata ale copilului, adica incepand din momentul in care ramane insarcinata si pana cand copilul implineste doi ani.

De cele mai multe ori, venirea pe lume a copilului si noile responsabilitati pe care le presupune cresterea si ingrijirea lui schimba major prioritatile unei femei, odata devenita mama, iar nevoia de a oferi cat mai multa atentie si sustinere copilului muta interesul multor mame de la viata profesionala, cel putin in primele luni sau ani de maternitate.

In ciuda tuturor provocarilor, grijilor si oboselii pe care le asociem cu cresterea unui copil, nicio mama nu regreta timpul petrecut alaturi de copilul ei, cu atat mai mult cu cat primii ani din viata unui copil sunt plini de etape unice, de un farmec aparte, cum ar fi primii pasi sau primele cuvinte.

Relatia profunda care se stabileste intre mama si copilul ei si dorinta fireasca de a fi cat mai prezenta in viata lui influenteaza si transforma atat relatia de cuplu, cat si viata profesionala.

Astfel, una dintre nevoile mamelor aflate la inceput de drum este nevoia de a analiza optiunile profesionale si de a adapta cerintele vietii profesionale la noile lor interese familiale.


Factorii care stau la baza deciziilor privind activitatea profesionala

Pentru fiecare mama in parte, deciziile privind activitatea profesionala sunt influentate de o multitudine de factori.

Unele mame aleg sa se intoarca la acelasi job, unde pot avea dificultati sa negocieze un program flexibil, care le permite sa ramana mame implicate, alocand suficient timp familiei.

Alte mame nu se mai regasesc deloc in fostele cariere si simt nevoia de o reconversie profesionala radicala, apeland adesea la sustinerea si recomandarile altor mame, care au trecut prin astfel de transformari.

Nu in ultimul rand, unele mame simt nevoia sa se dedice exclusiv cresterii copiilor pentru o perioada mai lunga de timp.

In aceste situatii, insa, pot aparea dificultati in negocierile cu partenerul de cuplu, nevoit sa preia cu totul responsabilitatile financiare ale familiei.

Indiferent de factorii care stau la baza deciziilor privind activitatea profesionala, mamele au nevoie de informatii corecte si relevante, care sa le ajute sa ia decizii asumate, dar si de sprijin si sustinere atat din partea familiei, cat si a grupului de suport si a specialistilor.


Despre Speaker


Despre cum pot mamele sa ia cele mai bune decizii privind viata profesionala am discutat la intalnirea online din 3 noiembrie, alaturi de Anamaria Ciuhuta.

Mama, partenera, antreprenor si mentor in comunitatea de femei antreprenor Mamprenoare, Anamaria Ciuhuta are o experienta de 20 de ani in domeniul financiar bancar si 14 ani exprienta ca trainer. In prezent sustine traininguri si cursuri de educatie financiara pentru adulti si copii, conduce afacerile din doua companii si o familie.

Ela Craciun, Feli Donose si Urania Cremene s-au alaturat intalnirii online cu insight personal si sfaturi.

Iata ce informatii valoroase am primit in cadrul intalnirii:


Intalnirea s-a desfasurat in cadrul proiectului Femei care inspira, finantat de Primaria Sectorului 3 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local.

Articole

1 noiembrie 2021

Feli Donose: De cand sunt mama sunt si mai inteleapta, mai buna, mai calda, mai frumoasa de la o zi la alta.

Feli Donose este una dintre cele mai iubite cantarete din Romania, compozitoare, dar si mama a fetitei Nora Luna. De asemenea, Feli este implicata in diverse campanii sociale, in demersuri de prevenire a bullyingului si de sustinere a copiilor. In interviul acordat pentru proiectul Femei care inspira, Feli a povestit […]
27 octombrie 2021

Ela Craciun: “Pentru copilul tau, tu vei fi cea mai buna mama!”

Ela Craciun este una dintre cele mai indragite femei blogger din Romania. Mama a trei copii si rezentator TV, Ela impartaseste cu comunitatea sa evenimentele importante din viata personala si profesionala si este o sursa de sfaturi utile pentru proaspetii parinti. Indragita mamica este autoare a doua carti de parenting, […]
21 octombrie 2021

Urania Cremene: “Se intampla atat de multe lucruri intr-un interval atat de scurt, incat e foarte greu pentru o femeie sa tina pasul cu ea insasi.”

Urania Cremene este mama si unul dintre cei mai apreciati experti in parenting din Romania. Este autoarea All About Parenting, primul program de parenting din tara si unica metodologie de parenting din lume care are la baza cele mai recente cercetari in stiinta motivatiei. De asemenea, impreuna cu echipa All […]